Instagram Swipe Up Nasıl Yapılır? The 146 Top Answers

Are you looking for an answer to the topic “instagram swipe up nasıl yapılır“? We answer all your questions at the website https://chewathai27.com/ppa in category: Top 660 tips update new. You will find the answer right below.

Instagram link kaydırma nasıl yapılır?

Instagram hikayesine link ekleme nasıl yapılır?
  1. Adım #1: Instagram mobil uygulamasını açın.
  2. Adım #2: Bir hikaye oluşturun.
  3. Adım #3: Ekranı yukarı kaydırın.
  4. Adım #4: Bağlantı stickerına dokunun.
  5. Adım #5: Hikayenize eklemek istediğiniz bağlantıyı girin.
  6. Adım #6: Stickerı konumlandırın.
  7. Adım #7: Hikayenizi paylaşın.

Instagramda link paylaşımı nasıl yapılır?

Instagram hikâyeye link eklemek için;
  1. İlk olarak hikayenize eklemek istediğiniz görsel veya videoyu yükleyin.
  2. Hikâye ekranının üst bölümünde yer alan ” gülen yüz ” bölümüne tıklayın. …
  3. Ardından bağlantıya tıklayın.
  4. Bağlantı ekranında hikayenize eklemek istediğiniz link girin ve bitti tuşuna basın.

Swipe up kalktı mı?

Swipe Up Özelliği Yerine Gelecek Özellik Belli Oldu

30 Ağustos’tan itibaren kullanımdan kalkacak olan özellik yerine tıklanabilir sticker getirileceğini belirtti.

Instagram Hikâyesine Link Ekleme Nasıl Yapılır?

Son dönemde gündeme bomba gibi düşen bir gelişmeden bahsetmek istiyoruz. Biliyoruz belli bir süre sonra “Instagram Swipe Up yani yukarıya kaydır özelliği kalktı mı?” gibi sorular çok fazla sorulmaya başlanacak. Soruları şimdiden yanıtlamak istedik.

Öncelike Swipe Up Nedir?

2016 yılında Instagram’a gelen Hikâyeler (Stories) özelliği, oldukça sevilmiş ve tüm kullanıcıların aktif olarak kullandığı bir özellik haline gelmişti. Sonrasında, Özellikle Influencer ve işletmelerin kullandığı yukarı kaydırma (swipe-up) özelliğini de Hikâyeler’e ekleyerek birçok ürün ve hizmetin paylaşılmasına, reklamının yapılmasına da imkan sağladı. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, directly olarak internet sitesi yönlendirmesi için bağlantı ekleyebildi. Instagram’ın onaylı hesaplarda ve 10 bin takipçi sınırını aşan hesaplarda kullanılabilmesine imkan tanıdığı bu özellik Hikâyeler’de yer alan zinkir işareti üzerinden link eklenerek kullanılabiliyordu. Hikâyeyi brats kişiler, ilgili bağlantıya gitmek için yalnızca parmaklarını yukarı kaydırıyorlardı. Fakat sosyal medya devi Instagram, artık bağlantıların hikâyelere eklenmesinde ve bağlantılara ulaşmada büyük bir değişikliğe gideceğini belirtti.

Swipe Up Özelliği Yerine Gelecek Özellik Belli Oldu

Instagram uygulaması, kullanıcılarına Hikâye paylaşımı esnasında gösterdiği uyarıda ‘yukarı kaydır’ özelliğinin kaldırılacağını açıkladı. Bu köklü değişikliğin nedeni olarak ‘hikâye oluşturma deneyimini kolaylaştırma’ ve ‘daha fazla yaratıcı seçenek sunma’ gibi sebepleri öne sürdü. 30 Ağustos’tan itibaren kullanımdan kalkacak olan özellik yerine tıklanabilir sticker getirileceğini belirtti.

Swipe up Özelliğinin Kaldırılacak Olması Nasıl Gündeme Geldi?

Sosyal medya uygulamaları hakkında içerik üreten Jane Manchun Wong, yeni özelliğin 30 Ağustos’tan itibaren geçerli olacağı hakkında bir bilgiyi Twitter hesabından takipçileri ile paylaştı. Bu gönderiye yorum yapan YouTuber Sam Sheffer da yukarı kaydırma özelliğinin benzer bir şekilde 30 Ağustos’tan itibaren kaldırılacağını gösteren ekran görüntüsünü tweetin altına ekledi, bu tarihten itibaren Hikâyeler’e bağlantı eklemek için yeni bağlantı etiketi kullanılacağını vurguladı. Tüm bunlar, Instagram’ın, yüksek kitlelere hitap eden kullanıcılarına bir duyuruda bulunduğunu da gösterdi. Instagram’ın Ürün Yöneticisi Vishal Shah haziran ayında yaptığı açıklamada, link çıkartmalarının (sticker) insanların platformu kullanma alışkanlıklarına uygun olduğunu ve link paylaşımını kolaylaştırdıığ Shah, Spam paylaşımlar ve kötüye kullanımların önüne geçebilmek için insanların paylaştığı linkleri gözlemlemeye devam ettikleri açıklamasında da bulunmuştu.

Çıkartma (sticker) Özelliğine Hangi Kullanıcılar Erişebilecek?

instagram The Verge’de yer alan habere göre, hikayelerde bağlantı paylaşmak için yukarı kaydırma özelliği yerine çıkartma özelliğinin kullanılması için denemelere geçtiğimiz haziran ayının sonunda başlanmış. Çeşitli kullanıcılarla demen bu özellik, kullanıcıların hikayelerine link çıkartmaları ekleyebilmelerine olanak sağlıyor. Bir başka kullanıcı, o çıkartmaya dokunarak linkteki sayfaya yönlendiriliyor. Yani, herhangi bir sayfaya yönlendirilmek için yukarı kaydırma özelliğine gerek kalmıyor bunun yerine kullanıcıların tek yapması gereken hikâyede bulunan çıkartmaya dokunmak.

Bağlantı çıkartmasının yukarı kaydırma özelliğinde olduğu gibi sadece 10 bin takipçiye sahip ya da onaylı hesaplar için mi aktif olacağı konusunda net bir bilgi yayınlanmadı ancak bu özelliğin de yukarı kaydırma özelliğini kullanabilen kullanıcılar için geçerli olması bekleniyor. Bu yetkinliklere sahip kullanıcılar (10 bin takipçiye sahip ya da onaylı hesaplar) güncelleme hakkında bilgi alırken diğer kullanıcılar için şu anda herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Kullanıcıların çoğunluğu yenilikle ilgili yorumlarını sosyal medya hesaplarından paylaştı. Özellikle Influencer kitlesinin bu yeni deneyimden oldukça etkileneceği aşikâr. Güncel Durumda, Bağlantılı Hikâyeler Yukarıkaldırldı enda yalnızca bağlantıya gidilebildiğinden herhangi biresive birlalucke Appaklakel yeni deaby karşıkileşimin artmasından, sosyal medya kullanına yönelik olönelik olmelic

Yukarı kaydır nasıl yapılır?

Bunun yapılabilmesi için ise hikaye bölümünden giriş yapılarak sağ üst kısımdaki ikona linki eklemek yeterlidir. Tabii mutlaka önceden linki kopyalamak büyük öneme sahiptir. Ardından normal bir şekilde seçilen resmin hikayesi paylaşılabilir ve böylece kaydırma butonu eklenmiş olur.

Instagram Hikâyesine Link Ekleme Nasıl Yapılır?

Takipçilerine bilgi sağlamak ya da kendi platformlarına yönlendirme yapmak için, Instagram üzerinden günümüzde kaydırma işlemi gerçekleşir. Bu işlemin sağlanabilmesi adına ise gerekli işlemleri sırası ile gerçekleştirmek yeterlidir. Böylece Instagram paylaşımı üzerine link eklenebilir ve yönlendirme kolayca yapılabilir.

Instagram Yukarı Kaydır Nasıl Yapılır?

Birçok amaç altında İnsanların farklı noktalara yönlendirmek adına Instagram üzerinden yukarı kaydır linki eklenir.

– Instagram hesabı üzerinden hikaye eklemek için story bölümüne girin.

– Hikaye üzerine fotoğraf eklemeden önce gerekli linki kopyalayın. Bu yapılmaz ise bağlantı çıkışı gerçekleştirilecek olan link ekleme butonu görünmez.

– Resim seçimi yapıldıktan sonra uygulamanın sağ üst kısmında iç içe geçmiş olan bir ikon bulunur. Bu ikona tıklamak suretiyle daha önce kopyalanmış olan bağlantı linki buraya eklenmelidir.

– Bu islem gerçekleştikten sonra uygulama sizi yönlendirecektir. Hikaye ekranına görüldüğü andan itibaren daha fazla yukarı kaydır link bölümü görünebilir.

– Bundan sonra ise yapılması gereken tek şey, normal bir şekilde hikayeyi yayınlamaktır.

Birkaç dakika içerisinde ve kolayca bu uygulamayı tamamlamak ile beraber, instagram üzerinden takipçileri yönlendirmek mümkün.

Instagram Kaydırma Linki Nasıl Eklenir?

Son dönemlerde kaydırma üzerinden linki ekleme çok fazla uygulanıyor. Özellikle kişisel YouTube ya da site hesaplarına yaygın şekilde yönlendirme gerçekleşmektedir. Bunun yapılabilmesi için ise hikaye bölümünden giriş yapılarak sağ üst kısımdaki ikona linki eklemek yeterlidir. Tabii mutlaka önceden linki kopyalamak büyük öneme sahiptir. Ardından normal bir şekilde seçilen resmin hikayesi paylaşılabilir ve böylece kaydırma butonu eklenmiş olur.

Instagram yukarı kaydır nasıl yapılır 2022?

Instagram Yukarı Kaydır Linki Ekleme 2022

Sadece web sitesi değil herhangi bir noktaya yönlendirme bu şekilde link ile beraber yapılabilir. Günümüzde bunu gerçekleştirmek için ise hikaye paylaşımı ile beraber sağ üst kasımdaki üç noktaya bağlantı kurarak link eklemesi yapılır.

Instagram Hikâyesine Link Ekleme Nasıl Yapılır?

Haberin Devami

Özellikle yüksek oranda takipçisi olan birçok kişi hikaye üzerinden kaydırma butonu kullanıyor. Bu sayede eklemiş olduğu link ile beraber kendi web sitesine ya da farklı yerlere yönlendirme yapmaktadır. Bunu gerçekleştirmek için ise belli başlı bazi aşamaları ilk takım üzerinden sağlamak gerekir.

Instagram Yukarı Kaydır Nasıl Yapılır?

En çok merak edilen konulardan biri Instagram’da yukarı kaydır nasıl yapılır sorusudur. Instagram hikayesi üzerinden hazırlanmış olan paylaşım ile birlikte bu işlemi sıralı bir şekilde ele almak mümkün.

– Öncelik olarak bir hikaye paylaşımı hazırlanır.

– Daha sonra hikayenin sağ üst kısmında bulunan ikona tıklanır.

– Bu bölümde yer alan boşluk kısma link eklemesi yapılır.

– Ancak mutlaka link öncelikle kopyalanmalıdır.

Haberin Devami

Bu şekilde yukarıdaki yöntemleri kullanmak ile beraber kolay bir şekilde Instagram üzerinden link ekleme yapılabilir.

Instagram Yukarı Kaydır Linki Ekleme 2022

Birçok değişik amaç doğrultusunda günümüze Instagram üzerinden hikaye ile beraber link eklenir. Aynı zamanda bu durum kaydır linki olarak da bilinir. Bu sayede kişi hikayeyi okurken alttaki link üzerinden kaydırma yaparak doğrudan ilgili web sitesine geçiş yapar. Sadece websitessi değil herhangi bir noktaya yönlendirme bu şekilde link ile beraber yapılabilir. Günümüzde bunu gerçekleştirmek için ise hikaye paylaşımı ile beraber sağ üst kasımdaki üç noktaya bağlantı kurarak link eklemesi yapılır. Önceden link kopyası alınması ile beraber eklendikten sonra Onay verir.

Instagram Yukarı Kaydır Linki İçin Kaç Takipçi Gerekir?

Elbette Instagram üzerinden yapılan hikaye paylaşımı ile beraber herkes kaydır link ekleyemez. Çünku bunun belli başlı bazi kriterlere bulunur. Bu kriterler içerisinde özellikle takipçi sayısı ön plana çıkar. Böyle bir uygulamaya hikaye üzerinden yapmak için, 10 bin kişinin takip etmesi gerekir. Günümüz deyişiyle 10k takipçi ihtiyaç vardır. Böylece bu takipçi sayısı ile beraber kişi hikaye paylaşımı üzerinden kaydır linkini ekler.

Instagramda link verince ne olur?

Buraya paylaşacağınız bağlantıyı eklemek için “Link” kısmına dokunmak ve o bölüme link‘in adresini yapıştırınca sosyal medya fenomenine dönüşebilirsiniz. Bu link hikayenizde sizin istediğiniz bir yerde konumlanıyor ve herkes o linke yönlendirilebiliyor.

Instagram Hikâyesine Link Ekleme Nasıl Yapılır?

Instagram’dan beklenen açıklama Geldi. Fenomen kullanıcılarının faydalanabildiği “link verme” özelliği tüm kullanıcılar için geçerli oldu. Peki Instagram’da nasıl link verilir?

HERKES İÇİN KULLANIMA AÇILDI!

Bu sayede büyük hesaplar ve belirli kişiler paylaştıkları ‘hikâyeler’ içerisine “Bağlantı” isimli çıkartma üzerinden bağlantı ekleyebilir hale Geldi. İşte bu sistem artık herkese açılıyor ve özelliği kullanmak için eskisi gibi bir takipçi limiti bulunmuyor.

LINK NASIL EKLENİR?

Instagram hikayelerde bağlantı paylaşmak için üst gezinme çubuğundaki çıkartma aracını seçmeniz yeterli. Buraya paylaşacağınız bağlantıyı eklemek için “Link” kısmına dokunmak ve o bölüme link’in adresini yapıştırınca sosyal medya fenomenine dönüşebilirsiniz. Bu link hikayenizde sizin istediğiniz bir yerde konumlanıyor ve herkes o left yönlendirilebiliyor.

Instagramda Trendyol linki nasıl eklenir?

Hikayenize ekleyeceğiniz görseli seçtikten sonra, uygulama ekranının sağ üst tarafında bulunan iç içe geçmiş ataç şeklini göreceksiniz. Ataç ikonu bağlantı eklemenize yarayacak bir ikon dur. İkona tıklayın ve daha önceden kopyalamış olduğunuz bağlantı linkinizi açılan kısma yapıştırın.

Instagram Hikâyesine Link Ekleme Nasıl Yapılır?

Instagram hikayelerinize nasıl bağlantı linki eklenebileceğinizi çok basit ve net şekilde sizlere aktarmaya çalıştık. Bu yazıyı okuductan sonra Instagram‘ın belirlediği kurallara uyanlar çok kolay şekilde hikayelere link ekleyebilecektir.

Instagram hikayelere bağlantı ekleme, paylaşılan hikayeye IGTV veya herhangi bir internet address yönlendirme için yukarı kaydırmalı link ekleme işlemidir. Hikayelerde paylaşım boyutları kısa olduğundan daha uzun video veya paylaşımlarınızı IGTV, Youtube veya istediğiniz başka bir adrese yükleyerek instagram story bölümünde link verebilirsiniz. Instagram tarafından sunulan bu özelliği kullanabilmek için belirlenen şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. Bu kurallara uyductan sonra hikaye paylaşımlarınıza link vererek hikayenize bakanları vermiş olduğunuz bağlantı adresine yönlendirebilirsiniz. Örnek: Best Dentist Istanbul

Instagram hikaye paylaşımına link nasıl eklenir?

Instagram hesabınıza giriş yapın ve hikaye yüklemek için story kısmına tıklayın.

Hikayenize fotoğrafınızı eklemeden önce bağlantısını vereceğiniz linki kopyalayın. Aksi durumda hesabınızdan bağlantı çıkışı yapmanızı sağlayacak link ekleme butonunu göremezsiniz. Aktif olmayacaktır. Linkinizi kopyalayıp sonrasında hikayeler kısmını açmanız en sağlıklısı olacaktır.

Hikayenize ekleyeceğiniz görseli seçtikten sonra, uygulama ekranının sağ üst tarafında bulunan iç içe geçmiş ataç şeklini göreceksiniz. Ataç ikonu bağlantı eklemenize yarayacak bir ikon dur. İkona tıklayın ve daha önceden kopyalamış olduğunuz bağlantı linkinizi açılan kısma yapıştırın.

Yapıştırdıktan sonra uygulama sizi yönlendirecektir. Yapıştırmayı onaylayıp hikaye ekranına döndüğünüzde daha fazlasını görüntüle yani yukarı kaydır özelliği aktif olacaktır.

Geriye kalan tek şey hikayenizi normal bir hikaye yayımlıyormuş gibi yayınlamak.

Instagram hikayeye yukarı kaydırmalı link verebilmek için belirli kurallar bulunmaktadır.

Instagram herkesin hikaye yayınlamasına izin verirken “daha ​​fazlasını brat” linki veya yukarı kaydırmalı link için her hesap sahibine izin vermemektedir. Yayınladığınız hikayeye bağlantı vermek için instagram tarafından belirlenen özel durumlara ve kurallara uygun bir hesabınızın olması gerekmektedir.

Hesabınız işletme hesabı olmak zorundadır. Hesabınızı seçenekler bölümünden İşletme Profiline Geç butonuna tıklayarak işletme hesabı yapabilirsiniz. Facebook sayfanızı instagram profiliniz ile senkronizasyon ettiğinizde işletme hesabınız onaylanmış olacaktır.

Hesabınızın onaylı bir hesap olması gerekiyor. Korkmayın onaylı hesaptan kastımız mavi tikli hesap değil. Telephone ve mail onayından geçmiş bir hesap olmanız yeterli bunun için. Ayrıca iki aşamalı doğrulamayı da aktif etmeniz gerekmektedir.

Son olarak en karmaşık ve zor olan kısma Geldik. Hesabınızda hikaye yayınlamak için sizi takip eden en az 10,000 takipçi olması gerekmektedir. Takiçi satın alarak 10k takipçi şartını sağlayabilirsiniz ama bizim önerimiz organik yollarla takipçi sayınızı artırmanız. Takipçi satın almanız durumunda ilerde hesabınıza mavi tik almak isterseniz sorunla karşılaşabilirsiniz. Hesabınızı bu adım içinde uygun hale getirdiyseniz artık hikayenize bağlantı vermek için tüm kuralları başarıyla geçmişsiniz demektir.

Fakat hesabınız instagram tarafından belirlenen bu kurallara uygun değilse maalesef hikayelerinize bağlantı ekleyemez, daha fazlasını görmek için yukarı kaydırmalı link veremezsiniz.

Link kopyalama nasıl olur?

Tarayıcınıza uygun şekilde URL‘yi kopyalayın:
  1. Chrome: Adres çubuğuna dokunun. Adres çubuğunun altında, sayfa URL‘sinin yanındaki Kopyala’ya dokunun.
  2. Firefox: Adres çubuğuna dokunun ve basılı tutun. Kopyala’ya dokunun.

Instagram Hikâyesine Link Ekleme Nasıl Yapılır?

Bir sayfayı veya görseli, web address veya URL’siyle kopyalayıp yapıştırabilir ya da paylaşabilirsiniz.

Bir görselin URL’sini alma

Bilgisayarınızda images.google.com adresine gidin. Gorseli arayın. Görsel arama sonuçlarında görseli tıklayın. Sağ panelde Diğer Paylaş’ı tıklayın. “Bağlantıyı kopyalamak için tıklayın” seçeneğinin altındaki URL’yi tıklayın.

İpucu: Görsel URL’si, https://images.app.goo.gl/ or https://www.google.com/imgres?imgurl şelinde başlar.

Kopyalanan URL’yi ekleme

Kopyaladığınız URL, cihazınızın panosuna kaydetilir. URL’yi eklemek veya kopyalamak için: Metin alanını sağ tıklayın. Yapıştır’a dokunun.

Arama sonuçları sayfasının URL’sini alma

Bilgisayarınızda google.com adresine gidin. Sayfayı arayın. URL’nin tamamını seçmek için tarayıcınızın üst tarafındaki adres çubuğunu tıklayın. Seçilen URL’yi sağ tıklayın Kopyala’yı seçin.

Bilgisayarınızda images.google.com adresine gidin. Gorseli arayın. Görsel arama sonuçlarında görseli tıklayın. URL’nin tamamını seçmek için tarayıcınızın üst tarafındaki adres çubuğunu tıklayın. Seçilen URL’yi sağ tıklayın Kopyala’yı seçin.

Bir sayfanın URL’sini alma

Instagram yukarı kaydır özelliği kalktı mı?

Uyarıda ise İnstagram yukarı kaydır özelliğinin 30 Ağustostan itibaren kaldırılacağı yazıyordu. Ancak hikayeye link ekleyebilme özelliğini tamamen kaldırmayacağını açıklayan instagram, yukarı kaydırmak yerine bağlantı çıkartması adı verilen yeni bir sistemi hayata geçireceğini duyurdu.

Instagram Hikâyesine Link Ekleme Nasıl Yapılır?

Instagram’ın 2016 yılında getirdiği yukarı kaydır özelliği kullanıclarına dış link vermeye imkan sağlıyordu. Özellikle son zamanlarda sponsorlu içerik ve #işbirliği etiketi ile yukarı kaydırmalı link birakan fenomenler ile gördüğümüz bu özellik, takipçiler ister bir videoya ve ya ilgili bir web sitesine yönlendirebiliniyordu..

Instagram ise son güncellemesinde ise tartışılacak bir karara imza atarak, yukarı kaydırma özelliğinin tamamen kaldırılacağını belirtti. Ve yeni düzenleme ile ilgili detayları açıkladı.

Bugün uygulamayı açan mavi tik’e sahip ve 10.000 takipçi üstü hesap sahipleri anasayfanın üstündeki instagram uyarısı ile karşılaştılar. Uyarıda ise İnstagram yukarı kaydır özelliğinin 30 Ağustostan itibaren kaldırılacağı yazıyordu. Ancak hikayeye link ekleyebilme özelliğini tamamen kaldırmayacağını açıklayan instagram, yukarı kaydırmak yerine bağlantı çıkartması adı verilen yeni bir sistemi hayata geçireceğini duyurdu. Artık yüksek takipçili hesaplar story kısmına link ekleyebilmek için çıkartmalardan faydalanacaklar.

Peki yukarı kaydır seçeneği yerine getirilen “Bağlantı Çıkartması” ne işe yarıyor ve nasıl kullanılır? Öncelikle çıkartmanın bağlantı vermesini istediğimiz internet sitesinin adresini yani URL’sini ilgili kısıma eklememiz gerekiyor. Birisi tıkladığında ne ile karşılaşacağını görmek için bağlantının altındaki Önizlemeyi Gör’e dokunabileceksiniz. Hikayenizi görebilecek olan herkes çıkartmaya dokunup bağlantıyı ziyaret edebilecek.

Bağlantı Çıkartmasını Kimler Kullanabilecek?

Bilindiği üzere yukarı kaydır özelliği sadece 10 bin takipçi ve üzeri takipçisi olan ve mavi tiki olan herkese kullanıma açıktı. Bağlantı çıkartması için de aynı sistemin devam edeceği düşünülmekte. Çünkü instagram bu bilgilendirme bildirimini sadece 10 Bin takipçi ve üzerii takipçisi olanlara ve mavi tik’i bulunan hesaplara gönderdi.

Mavi Tik’i bulunan hesaplar halihazırda şu anda Bağlantı Çıkarması özelliğini kullanabilmekteler.

Yukarı kaydır neden kalktı?

Şirket, bu değişikliğin nedeni olarak kullanıcılar için ‘hikâye oluşturma deneyimini kolaylaştırma’ ve ‘daha fazla yaratıcı seçenek’ sunmak istediklerini ifade etti. İnstagram’da yukarı kaydır özelliğini yalnızca 10 bin üzeri takipçisi olan veya mavi tik almış Instagram hesapları kullanabiliyor.

Instagram Hikâyesine Link Ekleme Nasıl Yapılır?

Instagram o özelliği kaldırıyor!

Instagram’da yukarı kaydırma özelliği kalkıyor. Geçtiğimiz yıllarda kullanıcılara hikayeler özelliğini getiren instagram, hikayelerde yer alan linkler ulaşabilmek için genellikle Influencerlar tarafdan kullanılan yukel yukons yukons yukons

Haber devam ediyor

Haber devam ediyor

Sosyal medya devi instagram bu özelliği bünyesinden kaldırmaya karar verdi. Sosyal medyanın vazgeçilmez platformu instagram, yukarı kaydır özelliğiyle ilgili yeni bir karar aldı. Yukarı kaydırma özelliğinin kısa bir süre sonra tamamen kaldırılacağını açıklayan instagram, yerine getirecekleri yeni seçenek ile ilgili detaylar verdi.

Instagram, hikayelerde yer alan ve kullanıcıları bağlantılara yönlendiren ‘yukarı kaydır’ seçeneğini 30 Ağustos 2021 tarihinden itibaren kaldıracağını açıkladı. Ancak hikayelere bağlantı linki ekleme durumunun tamamen ortadan kalkmayacağını belirtti. ‘Yukarı kaydır’ seçeneği yerine hikayelere sticker eklenecek. Kullanıcılar yukarı kaydırmak yerine story kısmına eklenen link çıkartmalardan faydalanacaklar.

Instagram neden değişiklik yapıyor?

Şirket, bu değişikliğin nedeni olarak kullanıcılar için ‘hikâye oluşturma deneyimini kolaylaştırma’ ve ‘daha fazla yaratıcı seçenek’ sunmak istediklerini ifade etti.

İnstagram’da yukarı kaydır özelliğini yalnızca 10 bin üzeri takipçisi olan veya mavi tik almış Instagram hesapları kullanabiliyor. Yeni çıkarılacak sticker sistemi için de aynı kuralların geçerli olması tahmin edilmekte.

Sosyal medya devi Instagram bu özellikleri karşılayanlara uyarı yaptı ancak takipçi sayısı 10 binin altında olan ve mavi tiki bulunmayan hesaplara herhangi bir bilgilendirme veya uyarıda bulunmadı.

Instagram yukarı kaydır ne demek?

Instagram yukarı kaydır özelliği, yapılan tanıtımlara erişimi son derece kolaylaştırır. Sosyal medyaların reklam alanları haline gelmesi ile uygulamalara çeşitli özellikler eklenmiştir. Eklenen özellikler arasında, reklamları kolaylaştıran ve sizi hemen reklam sayfasına yönlendiren kaydırma özelliği vardır.

Instagram Hikâyesine Link Ekleme Nasıl Yapılır?

Instagram yukarı kaydır özelliği, yapılan tanıtımlara erişimi son derece kolaylaştırır. Sosyal medyaların reklam alanları haline gelmesi ile uygulamalara çeşitli özellikler eklenmiştir. Eklenen özellikler arasında, reklaları kolaylaştıran ve sizi hemen reklam sayfasına yönlendiren kaydırma özelliği vardır. Bu özelliğin amacı, ekleen left hemen ulaşmanızı sağlamaktır. Instagram yukarı kaydır ile yapılan tanıtım ürünün detaylarına link üzerinden erişilir.

Instagram Yukarı Kaydır Özelliği Nasıl Açılır?

Peki, instagram yukarı kaydır özelliği nasıl açılır? Tanıtım yapılmasını isteyen herkes, bu özelliği kullanarak yapmak istiyor. Bunun için tek tek verilen aşamaları tamamlamanız yeterli olacaktır. Sizin için instagrama link ekleme, yukarı kaydırma özelliğinin kullanılması için detaylı bilgi veriyoruz.

İnsagram hesabınıza giriş yapın.

Story paylaş – hikaye paylaş sayfasına gelin.

Paylaşacağınız görseli seçin.

Seçim işleminin tamamlanmasından sonra asıl link ekleme işlemi başlayacak. Öncelikle önemli olan eklemek istediğiniz link ile yukarı kaydırma özelliğinin aktif hale getirilmesidir. Bu durumda hangi linki almak istiyorsanız öncelikle onu kopyalamış olun. Ardından directly olarak yukarı kaydır özelliği için bu aşamalara gelin.

İç içe geçmiş ataç ikonu: Storyinizi seçtikten sonra üst kısımda iç içe geçmiş ataç ikonunu göreceksiniz. Bu ikon directly olarak reklam eklemeniz için oluşturulmuştur. Sizin daha önce kopyalamış olduğunuz linki açılan metin ekleme sayfasına instagram yukarı kaydır özelliğini aktif etmek üzere yapıştırın.

Linkin eklenmesinden sonra uygulama sizi yönlendiriyor. Link ekleme işleminin gerçekleşmesinin ardından aslında çok da yapacağınız bir şey olmayacak. İlerleme işlemlerini yaparak kolayca yukarı kaydırma özelliğinin aktif hale gelmesini sağlayabilirsiniz.

Instagram Yukarı Kaydır Özelliği İçin Aranan Şartlar

Yukarı kaydır özelliğini kullanmak çok kolay; fakat bu işlemin gerçekleşmesi için olması gereken özelliğin sizin hesabınızda aktif hale gelmesi. Eğer aktif değilse, directly olarak ataç simgesine tıkladığınızda karşınıza link ekleme yeri yerine, iş birliği yapmış olduğunuz bir sayfaya yönlendirme çıkar. Çünkü sizin kullandığınız hesabın Instagram yukarı kaydır özelliği yoktur. Bu durumun yaşanmaması için aşağıda verilen özellikleri sağlayan bir hesaptan işlem yapılması gerekiyor.

İşletme hesabı: Yukarı kaydır özelliğinin kullanılması için mutlaka işletme hesabı olması gerekiyor. işletme hesabı için de fenomen olmak, butik olmak gibi herhangi bir sektörde yer alıyor olmak yeterlidir. Bu durumda işletme hesabı üzerinden yukarı kaydırma özelliği aktif olacaktır.

Onaylı Hesap: Hesap onay işlemleri mail ve telefon numarası yolu ile gerçekleşmektedir. Bu gibi onayları vermeyen hesaplar işletme hesabı olamayacağı gibi aynı zamanda yukarı kaydırma özelliğini de kullanamayacak. Mutlaka telefon numarası ve mail adresi üzerinden onay işleminin gerçekleşmesini sağlamalısınız.

Takipçi Sınırı: Yukarı kaydırma özelliğinin kullanılması için olması gereken en az 10,000 takipçi sınırı var. instagram yukarı kaydır özelliğini aktif etmek için bu şartların sağlanması yeterlidir.

Verilen şartların sağlanması durumunda, aşamaları tamamlayarak siz de hemen kaydırmalı bir post paylaşabilirsiniz. Takipçilerinizi yönlendirmek istediğiniz bir ürün ya da hizmet olduğunda, reklam aşamasında bu şekilde post paylaşmak en avantajlısı olacaktır.

Instagramda Nasıl Yukarı Kaydır Yapabilirim?

Verilen bilgiler ışığında instagram yukarı kaydır özelliğini kullanmak son derece kolay olacak. Bu şekilde bir post paylaşımı denebilir. Ancak bunun dışında, yukarı kaydır özelliği ile sunulan bir post karşınıza çıktığında ne yapacaksınız? Eğer verilen left giriş yapmak istiyorsanız postu yukarı kaydırmanız yeterlidir. Hemen reklam verilen sayfanın açılması sağlanıyor olacak.

Link verenler ne kadar kazanıyor?

Bu sitenin pazarlama yöneticileri popüler içerik üreticilerle anlaşma yapıyor. Onlara konseptlere göre ürünlerin yer aldığı linkler hazırlayıp paylaşımları için gönderiyor. Takipçileri hikayedeki bağlantıya gidip alışveriş yaptıkça, içerik üreticileri ortalama yüzde 20 komisyon kazanıyor.

Instagram Hikâyesine Link Ekleme Nasıl Yapılır?

Instagram’da otu çöpü linkleyip ‘hadi sayfayı yukarı kaydırın’ diyen içerik üreticilerin bunu neden yaptığını biliyorsunuz. Siz alışveriş yaptıkça bundan komisyon alıyorlar. Peki ne kadar kazanıyor olabilirler hiç düşündünüz mü?

Satıştan komisyon vererek ilerleyen bu sisteme Affiliate Marketing (satış ortaklığı) deniyor. Türkiye’de bu sistemi en çok kullanan hepimizin iyi bildiği ünlü bir alışveriş sitesi. Bu sitenin pazarlama yöneticileri popüler içerik üreticileri anlaşma yapıyor. Onlara konseptlere göre ürünlerin yer aldığı linkler hazırlayıp paylaşımları için gönderiyor. Takipçileri hikayedeki bağlantıya gidip alışveriş yaptıkça, içerik üreticileri ortalama yüzde 20 komisyon kazanıyor. Örnek bir hesaplama yapayım. Ayda bin takipçi linkler üzerinden kişi başı 300 liralık alışveriş yapsa toplam 300 bin liralık tutar oluşur. Bu tutarın 60 bin lirası içerik üreticinin hesabına hak ediş olarak yatırılır.

Kabataslak anlattığım gibi düşününce ‘oturdukları yerden para basıyorlar’ gibi düşünebilirsiniz. Ama bu 2020’li yıllarda artık global bir iş modeli. Unutulmaması gereken içerik üreticilerin etkileşimlerini arttırmak için çok çalıştıkları. Özellikle içerik üretmek noktasında. Yani her isteyen bir sayfa açıp onu yüzbinlere eriştiremiyor.

YILIN TV KARAKTERİ ŞEF MEHMET YALÇINKAYA

TV’de iyi çıkış yakalamak için çok izlenen bir kanalda görünmek yetmiyor. Bu bir oyunsa your oyunda olduğu gibi bazı kurallar var. Bir kere şahsına münhasır karakterin olacak. Sivri, sert ya da duygusal çıkışların olacak ki izleyicide merak uyandıracaksın. Özellikle jüri koltuğunda oturan isimlerin suya sabuna dokunmama gibi bir seçeneği yok. Şöyle bir gözünüzün önüne getirirseniz çekimser davranan isimlerin TV macerası uzun soluklu olmamıştır.

Son yıllarda ekrandaki projeleri inceliyorum. En iyi yapımlardan biri Masterchef, medya dünyasına şef Mehmet Yalçınkaya’yı kazandırdı. Günlük hayatında son derece nazik ve güler yüzlü olan Mehmet Şef, ekranda özgün bir karakter yarattı. Yarışmacıları tedirgin ediyor gibi görünse de aslında fikirlerine en değer verilen isim oldu jüri arasında. Çünku ondan iyi bir şeyler duymak hem yarışmacılar hem de izleyenler için kıymetli geliyor. Bazen tepkilerini aşırı bulup sosyal medyada gündem yapsalar da art niyetli olmadığını herkes iyi biliyor. Masterchef bir eğitmenin öğrencilerle kendi arasında yaptığı atölye değil. Nihayetinde milyonların tanık olduğu, izleyenin adrenalin istediği bir şov. Acun Ilıcalı’nın yüzlerce isim arasından neden Mehmet Şef’i seçtiğini anlayabiliyorum.

YILIN KULAKLARA İKAMET EDEN İKİ HİT ŞARKISI

Z kuşağının bakış açısıyla müzikteki yönelim değişti. Başka şeyler dinlemek istiyor gençler; Bazen Rap Bazen Trap. TikTok akımlarıyla farklı şarkılar fenomen oluyor. Yani bir albümü alalım da A1 şarkısını patlatalımdan çok öteye geçti olay. Bu yıl Z kuşağının etkisiyle koşar adım yürüyen, X ve Y kuşaklarını da aynı anda yakalayan hit Zehra’nın ‘Cennetten Çiçek’ şarkısı oldu. Duymadığım yer kalmadı. 2000’lerin efsane produktörü Erol Köse’nin de kıvrak zekasına şapka çıkarmak gerekir. Alıştığı düzenden çıkıp yıllar sonra green adapte olmak da onun başarısı.

Yılın ikinci yarısında met Ziynet Sali’den Geldi. İlk dinlediğimde çok da ısınamadığım ‘Kalbim Tatilde’ sadece birkaç ayda 85 milyon dinlenmiş. Dinlenmeleri es geçersem, bu şarkıyı Instagram hikayesinde görmediğim kimse kalmadı. Açıp bir kere dinlememiş olsaydım bile şarkıyı baştan sona ezberlerdim. İşte hit budur. Hiç atara gidere bulanmadan bu kadar pozitif bir şarkı dinlemek kulaklara iyi Geldi demek. Y kuşağı pop yıldızlarında son iki senenin lideri net olarak Ziynet Sali’dir. Geçen sene ‘Bana da Söyle’, bu sene de ‘Kalbim Tatilde’ derken yılbaşına doğru büyük bir album gelecek ve kalpler 2021’e de Ziynet’le girecek.

Artık herkes link verebilir mi?

DUVAR – Sosyal medya platformu Instagram, ‘Hikayeler’ bölümünde yer alan link paylaşma özelliğini herkese açtığını duyurdu. Fotoğraf ve video paylaşım sitesi, link ekleme özelliğine sadece onaylı veya 10 binden fazla takipçili hesaplarda izin veriyordu. Yeni güncellemeyle birlikte artık herhangi bir şart aranmayacak.

Instagram Hikâyesine Link Ekleme Nasıl Yapılır?

DUVAR – Sosyal medya platformu Instagram, ‘Hikayeler’ bölümünde yer alan link paylaşma özelliğini herkese açtığını duyurdu. Fotoğraf ve video paylaşım sitesi, link ekleme özelliğine sadece onaylı veya 10 bind fazla takipçili hesaplarda izin veriyordu. Yeni güncellemeyle birlikte artık herhangi bir şart aranmayacak.

Özelliği kullanmak için kullanıcıların paylaşacakları hikayeyi hazırladıktan sonra üst gezinme çubuğundaki çıkartma aracını seçmeleri daha sonra ise ‘Link’ kısmına URL adresini yapıştırmaları gerekiyor. (HABER MERKEZİ)

Instagram 10 bin takipçi ne kadar kazanıyor?

Buradan alacağınız para, hesabın takipçi kitlesine ve kalitesine göre değişebilmektedir. Bazı 10 bin takipçili hesaplar 300 TL’ye satılabilirken, bazı hesaplar ise 1500-2000 TL’ye satılabilmektedir.

Instagram Hikâyesine Link Ekleme Nasıl Yapılır?

Instagram’dan Para Kazanma Yolları

Influencer Olarak Para Kazanma

Satış Ortaklığı ile Para Kazanma

Ürün Satışı Yaparak Para Kazanma

Instagram Hesabı Alip Satarak Para Kazanma

Instagram’dan Ne Kadar Para Kazanılır?

, insanların son dönemde en çok araştırdığı yöntemlerdendir. Sosyal medya platformlarının gelişmesi ve daha çok kişi tarafından kullanılması nedeniyle bu platformlardan para kazanma yollarının araştırılması normal.Instagram’dan nasıl para kazanılır sorusunu sıkça duymaktay. Yeni güncellemeler ve özelliklerle birlikte takipçi sayısı da hızla artırılabildiği için birçok kişi bu platformdan para kazabilecekleri bilmek istiyor. Ben de sizlere en önemli para kazanma yöntemlerini anlatacağım.Burada birçok kişinin aklına Instagramdan para kazanmak için kaç takipçi gerekir sorusu gelebilir. Aslında bunun için net bir rakam yoktur. Tamamen sahip olduğunuz kitle ve onları yönlendirebilmenizle alakalıdır. Sosyal Medyada 100 bin takipçisi olup ayda bin lira kazananın yanında 10 bin takipçisi olup da 5-6 bin lira kazananı da gördüm. Bu nedenle süreci doğru yönlendirebilmelisiniz.Instagramdan para kazanma,yolları arasında en çok tercih edilenlerden biridir. Milyonlarca kullanıcı olması bu sosyal platformun en güçlü yönlerinden biri.Sosyal medya platformları, çeşitli şekillerde reklam yapabileceğiniz platformlardır. Özellikle Instagram, son dönemlerde gelen özelliklerle birlikte tam anlamıyla bir e-ticaret sitesine dönüşmüştür. Herkes bir yerlerden reklam alıp ürün pazarlamaktadır.Influencer, kitleleri etkileyen kişilere verilen addır. Sosyal medyada belirli bir kitlesi olan ve o kitleyi bazı açılardan yönlendirebilen kişilere Influencer denir.Eğer sosyal medyada belirli bir kitleniz varsa siz de bu işi yapabilirsiniz. Kitlenizle aranızdaki ilişkiyi brats markalar size reklam verecektir. Genellikle markalar size ürün göndererek bu ürünleri denemenizi ve takipçilerinize göstermenizi isterler.Böylece siz de reklam karşılığı ücret alabilirsiniz. Genellikle paylaşım başına ücret alınmaktadır. Tabi ki uzun vadeli anlaşmalar yapmanız, ye açıdan daha iyi olacaktır.Eğer başarılı olursanız, diğer markaların da ilgisini çekebilirsiniz. Böylece daha çok reklam alma şansına sahip olursunuz.adlı rehberden bu konuda çok daha ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz.Son zamanların en çok tercih edilen Instagramdan para kazanma yöntemlerinden biridir. İnsanlar belirli bir kiteleye sahipse, başkalarının ürünlerini tanıtırlar ve ürünlerin satın alınması halinde satıştan komisyon alırlar. Oluşturulan koleksiyon linkleri story veya Bio’da paylaşılarak gelen kişilerden kazanç elde edilmektedir.Bu sisteme dahil olabilmek için en az 10,000 takipçi gerekmektedir. Çünkü Instagram storylerde link paylaşabilmek için en az 10 bin takipçi gerekmektedir.Sadece Trendyol değil, birçok firmanın da programları var. Şirktlere başvurup, Programmlara Dahil Olarak Kazanç tede etmeye başlayabilirsiniz.instagram’dan para kazanmak için bu yöltemin oldukça başarılınisiliktin az asaz oldukta başkasıninis ask ask äsaz Şimdi de kendi ürününüzü satarak para kazanmaktan bahsedeceğim. Burada önemli olan ürün tercihidir. Kitlenizin isteklerine göre ürün belirlerseniz, daha başarılı olabilirsiniz. Bunların çoğu eğer süreci iyi yönetirlerse, güzel paralar kazanabiliyor. Ancak tabi ki herkes aynı şekilde para kazanamıyor.Ürünlerinizin reklamını yapmalı ve gelen taleplere göre satmalısınız. Size tavsiyem, düzenli paylaşım yapmanız ve müşteri memnuniyetini sağlamanız. Böylece Instagram’dan para kazanma hayaliniz gerçek olabilir.Bu konuda Instagram’ın çok yardımcı olacağını düşünüyorum. Bu nedenle dikkatlice paylaşımlarınızı yapabilirsiniz.Neredeyse her firma ya da işletmenin sosyal medya hesabı isteği olmaktadır. Tabi ki fenomen olmak isteyen kişilerin de çok takipçisi olan hesap istemeleri normaldir.Bunun için hesap satanlara gidebilirsiniz. Ya da siz de hesap alıp üstüne kar koyarak başkasına satabilirsiniz.Tabi ki hesap almak yerine kendiniz de büyütebilirsiniz. Paylaşımlar yaparak ve ilgi çekici içerikler paylaşarak kısa sürede büyütebilirsiniz. Büyüttüğünüz hesapları, işletmelere ya da kişilere satarak güzel gelirler elde edebilirsiniz.Buradan alacağınız para, hesabın takipçi kitlesine ve kalitesine göre değişebilmektedir. Bazı 10 bin takipçili hesaplar 300 TL’ye satılabirken, bazı hesaplar ise 1500-2000 TL’ye satılabilmektedir.Instagram’dan para kazanmak için birçok yöntem bulunmakta. Your yöntemde farklı kazançlar elde edilebilmektedir. Bu nedenle kesin olarak şu kadar kazanılır diyemeyiz.Reklam yapıyorsanız, yaptığınız anlaşmaya göre düzenli gelir elde edebilirsiniz. Anlaştığınız markalarla en az 3-4 aylık çalışma yapmanızı öneririm. Diyelim ki 100 bin takipçili bir hesabınız var ve haftada 3 paylaşım yapacaksınız. Markanın sektörü ve takipçi kitlenizi ilgi alanına göre fiyat belirleyebilirsiniz. Genelde 1 paylaşım 100-200 TL civarında olmaktadır. Böylece aylık 2000 TL civarı para kazanabilirsiniz.Tabi ki aynı takipçi sayısına sahip olan ve daha fazla kazanan kişiler de var. Hesabın etkileşimi ve talebin durumuna göre fiyat değişebilmektedir.Aynı takipçi sayısı olup kendi ürününü satanlar da var. Bu kişiler daha çok kazanabilmektedir. Benim gördüğüm üzere aylık 10-20 am TL gibi cirolar yapanlar da mevcut. Eğer kitle sizden ve ürününüzden memnun kalırsa bu rakamlara ulaşmanız hayal değil.Affiliate linklerinden de kazananlar var. Mesela Trendyol linkleri ile aylık 2-3 bin TL kazananlara da rastlayabilirsiniz.Sonuç olarak işinizi iyi yapmanız ve hesabınızı iyi pazarlamanız durumunda çok iyi karlar elde edebilirsiniz.

Instagramda linklere nasıl girilir?

Instagram linkleri nasıl açılır? LİNK NASIL EKLENİR? Instagram hikayelerde bağlantı paylaşmak için üst gezinme çubuğundaki çıkartma aracını seçmeniz yeterli. Buraya paylaşacağınız bağlantıyı eklemek için “Link” kısmına dokunmak ve o bölüme link‘in adresini yapıştırınca sosyal medya fenomenine dönüşebilirsiniz.

Instagram Hikâyesine Link Ekleme Nasıl Yapılır?

Instagram linkleri nasıl açılır?

LINK NASIL EKLENİR? Instagram hikayelerde bağlantı paylaşmak için üst gezinme çubuğundaki çıkartma aracını seçmeniz yeterli. Buraya paylaşacağınız bağlantıyı eklemek için “Link” kısmına dokunmak ve o bölüme link’in adresini yapıştırınca sosyal medya fenomenine dönüşebilirsiniz.

Instagram açılmıyorsa ne yapmalı?

Instagram’ı tamamen kapatalım. Android cihazlarda Google Play Store’a girip, Instagram’ın en güncel sürümünü indirin. iOS cihazlar için ise App Store’dan Instagram’ın en güncel sürümüne ulaşabilirsiniz. Güncellemelerin yüklenmesinden sonra cihazınızı kapatıp tekrar açın. Instagram ‘ın sorunsuz çalıştığını goreceksiniz.

Trendyol link nasıl açılır?

Link oluşturmak için öncelikle favorilerim bölümüne gidin ardından üst kısımda bulunan koleksiyonlar bölümünü tıklayın. Bu bölümde koleksiyon oluşturmak için önce koleksiyonunuza isim verebilir ardından da seçtiğiniz ürünleri listeye ekleyebilirsiniz.

Instagram URL nasıl bulunur?

Internette bir gönderinin bağlantısını bulmak için:

Internet tarayıcınızı açın. instagram.com/kullanıcıadı adresine gidin. Örneğin, kullanıcı adı “candemir” ise URL adresi olarak instagram.com/candemir yazın. Kaydetmek istediğiniz gönderiye tıklayın ve tarayıcınızın üst kısmındaki bağlantıyı kopyalayın.

Instagramda kopyalanan bağlantı nasıl paylaşılır?

Instagram’da Repost yapabilmek, başkasının gönderisini paylaşabilmek için izlemeniz gereken adımlar haberimizde.

App Store’da Repost uygulaması Google Play’de Repost uygulaması Görseli seçin. Copy Share Url, Bağlatıyı kopyalayın kısmını seçin. Repost uygulamasını açın. Reposta basin.

Instagram neden uygulamadan atıyor?

Özellikle sürekli açıp kapattığınız bir uygulama varsa onu direk doğrudan etkiler. Instagram durduruldu hatası genel olarak telefonun ön belleğinin yetersiz kalması, aşırı yoğun çalışması ya da internet bağlantısı kaynaklı olabilir. iPhone with capacity 16gb, 32gb and üzeri olarak gider.

Instagram yükledim ama açılmıyor neden?

Bu problemin çözümü için Ayarlar sekmesinden ”Uygulamalarım” butonuna tıklayarak Instagram’ı bulmak olacaktır. Daha sonra uygulama verilerin görüntülendiği sayfa üzerinden ”Önbelleği Temizle” butonuna tıklayarak Instagram uygulamasının kullandığınız süre içerisindeki tüm bellek bilgileri silinerek sıfırlanır.

Instagram Yeni Link özelliği nasıl açılır?

Instagram story’lerine link nasıl eklenir?
  1. Hikayenizi yükleyin ve üst gezinme çubuğundan çıkartma aracını seçin.
  2. İstediğiniz bağlantıyı eklemek için “Bağlantı” etiketine dokunun ve bağlantıyı girdikten sonra “bitti” düğmesine dokunun.
  3. Artık bağlantı çıkartmasını hikayenizde istediğiniz yere yerleştirebilirsiniz.

Instagram Hikâyesine Link Ekleme Nasıl Yapılır?

Tam Boyutta Gor

Popular sosyal medya platformu Instagram, hikayeye link ekleme özelliğini tüm hesapların kullanımına sundu. Böylece story’den link paylaşabilmek için takipçi sayınızın 10.000 ve üzeri olmasına ya da hesabınızın mavi tikli olmasına artık gerek yok.

Apple, iOS 15’e geçmeyenler için iOS 14.8.1’i yayınladı 9 ay önce eklendi

Instagram story’lerine link nasıl eklenir?

Hikayenizi yükleyin ve üst gezinme çubuğundan çıkartma aracını seçin. İstediğiniz bağlantıyı eklemek için “Bağlantı” etiketine dokunun ve bağlantıyı girdikten sonra “bitti” düğmesine dokunun. Artık bağlantı çıkartmasını hikayenizde istediğiniz yere yerleştirebilirsiniz.

Bağlantı çıkartmaları, tıpkı diğer çıkartmalarında olduğu gibi özelleştirilebiliyor. Kullanıcılar bağlantı çıkartmasına dokunarak çıkartmanın rengini değiştirebiliyor.

Instagram

Eposta ile Paylaşın başlıklı bu arkadaşınıza postalayın.

Anasayfa

Internet

Sosyal Medya Haberleri

Instagram hikayeye link ekleme nasıl yapılır?

Kaydırmalı post nasıl yapılır?

Instagram Kaydırmalı Post Nasıl Kullanılır? Tek bir görsel ya da video paylaşır gibi, kaydırmalı postları hazırlayabilirsiniz. Ana sayfanızda bulunan paylaşım sekmesinden “gönderi” seçeneğine tıklayarak, galerinizden carousel postunuza ekleyeceğiniz birden fazla video ya da görseli seçebilirsiniz.

Instagram Hikâyesine Link Ekleme Nasıl Yapılır?

Instagram Kaydırmalı Post (Carousel) Nedir? Nasıl Kullanılır?

Instagram Facebook Marketing

Instagram Facebook Marketing April 24, 2021

Instagram’da daha fazla etkileşim almak ister misiniz? Tek bir görselin tüm hikayeyi anlatmadığını, ancak kaydırmalı görselleri de doğru şekilde kullanamadığınızı mı düşünüyorsunuz? Bu yazıda Instagram pazarlama faaliyetlerinizi geliştirmek için kaydırmalı postlar hakkında tüm bilgilere ve benzersiz ipuçlarına ulaşabilirsiniz.

Instagram Kaydırmalı Post Nedir?

Kaydırmalı postlar ya da diğer ismi ile carousel gönderiler, akışınızda tek görsel ya da video yerine bir gönderide 10 taneye kadar görsel-video eklemenize yarayan bir post çeşidi. Bu içeriklerde kullanıcıların your bir görseli görmesi için kaydırması gerekiyor.

Sosyal medyadaki tüm özellikler gibi kaydırmalı postları da yararlı kılan bazı özellikleri var. Ürün catalog larından basın bültenlerine, panoramic photoğraflardan haberlere kadar pek çok farklı şekilde kullanabilirsiniz.

Bu gönderiyi Instagram’da gör Recro Digital Marketing (@recroistanbul)’in paylaştığı bir gönderi

Yakın zamana kadar kaydırmalı postların büyük bir kusuru vardı. Bir carousel gönderiyi yayınladıktan sonra görsel ya da videoları tek tek düzenlemek mümkün değildi çünkü tüm içerik bir grup olarak kabul ediliyordu. Bir fotoğrafı silmek istediğinizde postu tamamen silmek gerekiyordu.

Ancak 2021’in Kasım ayında bu durum değişti ve güncellendi. Instagram, kaydırmalı postlarda resimleri tek tek düzenlemenizi ve silmenizi sağlayan bir özellik getirdi.

Kaydırmalı postlarda tek içeriğin nasıl silineceğine girmeden önce Instagram carousel gönderileriniz için ilham önerileri verelim.

Instagram Kaydırmalı Post Nasıl Kullanılır?

Tek bir görsel ya da video paylaşır gibi, kaydırmalı postları hazırlayabilirsiniz. Ana sayfanızda bulunan paylaşım sekmesinden “gönderi” seçeneğine tıklayarak, galerinizden carousel postunuza ekleyeceğiniz birden fazla video ya da görseli seçebilirsiniz. İlk tıkladığınız görselin gönderinizde ilk önce görüleceğini hatırlayarak seçimlerinizi buna göre yapmalısınız.

Seçtiğiniz her bir fotoğrafı ayrı ayrı filtrelerle düzenleyebileceğiniz gibi, tüm görsellere toplu bir şekilde de efekt uygulayabilirsiniz. Seçimleriniz ve düzenlemeleriniz tamamlandığında içerik metnini de ekleyerek paylaşabilirsiniz.

Instagram’da Kaydırmalı Postlar Ne İçin Kullanılır?

Kaydırmalı postlar bir hikaye anlatmanıza izin verdiği için çok kullanışlı. Bir videoyu ya da fotoğrafı tek başına paylaşmak yerine, takipçilerinizin ilgisini çekmek için daha çok görsel içerik ekleyebilir, ayrıntılara girebilirsiniz.

1. Öncesi-Sonrası Çalışmaları

Öncesi ve sonrası gönderileri internetin klasiklerinden. Bir tadilatın, restorasyon çalışmasının, sanat projenizin ya da tasarladığınız ürünün ilk ve son aşamalarını kaydırmalı postlar ile kolayca sunabilirsiniz.

Öncesi ve sonrası resimlerini sergilerken carousel gönderileri kullanmanın avantajı, 10 içeriğe kadar ayrıntı verebilmeniz. Yaptığınız dönüşümün detaylarını aşama aşama bu gönderilerde verebilirsiniz. Bu kısımda illa ki ilk aşamadaki görselle başlamak zorunda değilsiniz. İlk görseli, projenizin son aşamasından seçip daha sonra gelişim aşamalarını da yayınlayabilirsiniz.

2. Karşılaştimalar

Kaydırmalı postlar, birkaç ürünü, önerileri ya da aynı ürünün farklı renklerini sunmanın ve kullanıcıların bunları karşılaştırmasını sağlamanın iyi bir yolu. Ornek Olarak; sattığınız ürünün farklı modelerini yan yana koyabilir, takipçilerinizin en beğendiklerini seçmelerini isteyebilirsiniz.

Bu gönderiyi Instagram’da gör Renga (@rengasosyal)’in paylaştığı bir gönderi

Bu aşamada eğer bir Instagram mağazanız varsa, gönderi için alışveriş özelliğini etkinleştirmeyi unutmayın (Instagram Mağaza Özelliği hakkında daha fazla bilgiyi yazımızda). Yeni kullanıcılar kazanmayı amaçlayan reklam gönderilerinizi de bu kaydırmalı ve alışveriş özelliğine sahip postlardan seçebilirsiniz.

Daha fazla etkileşim alabilmek için şu açıklamaları kullanabilirsiniz:

Ürünler arasındaki farkları bulun.

Hangisi favoriniz oldu?

Bunların arasında başka ne görmek isterdiniz?

3. Aciklamalar

Instagram içerik metinlerine 2,000 characters yazılabiliyor olsa da, söylemek istediğiniz önemli bir şey olduğunda, görsel kısımda bunu açıklamak daha kolay ve çarpıcı olabilir.

Bu gönderiyi Instagram’da gör Recro Digital Marketing (@recroistanbul)’in paylaştığı bir gönderi

Kaydırmalı postlar, odaklanmış ve sadeleştirilmiş metinleri, basın bültenlerini ve açıklamaları yayınlamak için iyi bir yol. Bunu, bir PowerPoint sunumu gibi düşünebilirsiniz. Her görselde tek bir fikri ya da açıklamayı sunmalısınız. Böylece anlaşılabilir ve ilgi çekici olacaktır. Instagram’ın bu özelliği, önemli bilgileri vermek için de kullanışlı bir format. Çünkü birçok bilgiye hızlıca ulaşılabilir.

4. Listeners

Hızlı öğreticiler, trend içeriklerin raporları, yapılacaklar listeleri, öneri listeleri gibi bir çok fikri kaydırmalı postlar sayesinde paylaşabilirsiniz. İnsanlara bilgi verirken etkileşim alabilirsiniz.

Bu gönderiyi Instagram’da gör Recro Digital Marketing (@recroistanbul)’in paylaştığı bir gönderi

5. Retarders

Carousel gönderilerin Instagram’da ürün satışı yapan hesaplar için en faydalı kullanımlarından biri, ürünlerin detaylarını verebiliyor olması. Son zamanlarda Instagram’da karşılaştığınız bir ürün reklamını düşünün. Tek bir resimle karşınıza çıkmamıştı değil mi? Muhtemelen ürünün farklı açılardan ve yakın çekimleri vardı. Hatta ürün kullanılırken çekilmiş bir videosu da eklenmiş olabilir.

Bu gönderiyi Instagram’da gör Thule Store Türkiye (@thulestoreistanbul)’in paylaştığı bir gönderi

Instagram’daki müşteriler satın almak için ürünün ayrıntılı ve kaliteli fotoğraflarını, videolarını görmek istiyor. Siz de bir ürünün detaylarını vurgulamak, farklı perspektiflerden görünüm sunmak için Instagram kaydırmalı postları kullanabilirsiniz. Ürününüzü özel kılan şeye odaklanarak, satışa teşvik edebilirsiniz.

6. Panorama Görseller

Yaratıcılığınızı konuşturmak istediğinizde, carousel of gönderil size yardımcı olabilir. Tüm içerik boyunca uzanan tek bir görseli postta sergileyebilirsiniz. Yani elinizde tek ve yatay bir görsel varsa, bunu birbirinin devamı şeklinde olan parçalara bölebilir ve sırayla kaydırmalı postunuza ekleyebilirsiniz. Böylece birkaç görselle birlikte tamamlanan bir resim elde edebilirsiniz. Bu postlar, aynı zamanda takipçilerinizin de merakını uyandıracaktır.

Paylaşacak bir panorama görseliniz yoksa, benzer bir düzene sahip fotoğrafları kullanarak aynı türde bir efekt oluşturabilirsiniz.

7. Teklifler ve Çağrılar

İnsanlara bir teklif sunmak ya da bir şey için çağrıda bulunmak istediğinizde, bunu postunuzun en başında belirtmek, kullanıcılarınızın ilgisini kaybetmenize yol açabilir. Bunun yerine kaydırmalı postları kullanarak, herhangi bir postunuzun en sonuna bu çağrınızı ve isteğinizi gizleyebilirsiniz. Böylece meraklı bir kullanıcı, gönderiyi sonuna kadar kaydırır ve sizin asıl vermek istediğiniz mesajı da görmüş olur.

Bu gönderiyi Instagram’da gör Recro Digital Marketing (@recroistanbul)’in paylaştığı bir gönderi

Bu strateji özellikle Instagram carousel reklalarında iyi çalışıyor. Böylece gerçekten ilgili olanların teklife ulaşabilmesini ve otomatik olarak filtrelenmesini sağlıyor. Aynı zamanda indirimleri ve kampanyalarınızı da bu şekilde duyurabilirsiniz.

Instagram’da Kaydırmalı Postlardan Tek Bir Görsel Nasıl Kaldırılır?

Carousel gönderilerde tüm postu silmeden düzenleme yapabilir, aralarından tek tek fotoğrafları silebilirsiniz.

Bunun için ilk olarak akışınızdaki kaydırmalı posta gidin. Seçenekler listesine erişmek için sağ üstteki üç noktalı MENUEYE DOKUNUN. Açılır pencerede Düzenle’ye (Sil’e değil) dokunun. Instagram, gönderi için bir düzenleme ekranı açacak. İstediğiniz fotoğrafları düzenlemek için, kaydırmalı görselleri sanki normal bir şekilde görüyormuş gibi kaydırmanız yeterli. Her fotoğrafın üzerine yerleştirilmiş bir çöp kutusu göreceksiniz. İstediğiniz görseli listenin arasından silmek için bu kutucuğa dokunmanız ve silme işlemini onaylamanız yeterli.

Instagram’da Kaydırmalı Postlardan Silinen Görsel Nasıl Geri Yüklenir?

Silme işleminden pişman olursanız, carousel gönderiden yakın zamanda silinen fotoğrafları ve videoları geri yüklemeniz de mümkün.

P rofilinize gidin ve Instagram ayarlarınıza erişin. Hesap categorisine dokunun. Seçenekler listesinin en altında, Son Silinenler’i göreceksiniz. Son 30 gün içinde silinen tüm gönderileri görüntülemek için bu seçeneğe dokunun. Bir fotoğrafı veya videoyu geri yüklemek için üzerine dokunun ve ardından Geri Yükle’yi seçin.

Not: Silinen bir kaydırmalı içeriği geri yüklerken yalnızca kendi sildiğiniz içeriği yükleyebilirsiniz. Yani bir Instagram hesabını birden fazla kişi kullanıyorsa, başka bir cihazdan silinen gönderiyi kendi cihazınızdan geri yükleyemezsiniz.

Kaydırmalı Postlardan Resim Silmek İçin 3 Neden

Şimdi, paylaştığınız bir carousel gönderisinden neden bir resim vaya video kaldırmanız gerekebileceğinden bahsedelim.

Ürün Kaldırılmış Olabilir

Ürünlerinizi sergilediğiniz bir kaydırmalı postu hayal edin. Bunlar arasından bir ürün artık mağazanızda satılmıyorsa, tükenmişse ya da tedarikçi sıkıntısı yaşıyorsanız, kullanıcıların satın alamayacağı bir ürünü görmesini engellemeke isteyebilirsiniz. Tüm postu silmek yerine, sadece ilgili ürünün görselini dizinden çıkararak, yaşayabileceğiniz sorunların önüne geçebilirsiniz.

Teklifin Suresi Dolmus Olabilir

Teklifler ve duyurularınız için kaydırmalı görsellerin iyi bir araç olduğunu söylemiştik. Fakat indirim süresi bittiğinde, teklifi durdurduğunuzda bu gönderi profilinizde kalmaya devam edecek. Bunları yeni brats takipçileriniz, kampanyaların hala aktif olduğunu düşünebilir, dahası bunun için istekte bulunabilir.

Bu durumun önüne geçmek için artık geçerli olmayan kampanyarı kaydırmalı görseller arasından kaldırmak gerekir. Mesela ürünleri gösterip ardından indirim kodunu verdiğiniz bir carousel gönderide, indirim biter bitmez kodu içeren görseli silebilirsiniz.

Bu gönderiyi Instagram’da gör Renga (@rengasosyal)’in paylaştığı bir gönderi

Süreli Etkinlikler Bitmiş Olabilir

Takipçilerinizle birlikte yapacağınız bir etkinliğin duyurusunu Instagram’da paylaşabilirsiniz. Fakat aynı tekliflerde olduğu gibi bu da sınırlı süreye sahip bir çalışmadır. Bir defa yapılacak bir etkinliğim postunu profilinizde paylaşabilirsiniz ama kalıcı olması sıkıntı yaratabilir.

Insanların etkinlik hakkında bilgi edindiği ve nasıl kayıt olunacağına dair detayları içeren bir kaydırmalı post paylaştığınızda, etkinlik süresi geçince kayıt ayrıntılarıını kalndı.

İNSTAGRAMDA SAYFAYI YUKARI KAYDIRMA NASIL YAPILIR

İNSTAGRAMDA SAYFAYI YUKARI KAYDIRMA NASIL YAPILIR
İNSTAGRAMDA SAYFAYI YUKARI KAYDIRMA NASIL YAPILIR


See some more details on the topic instagram swipe up nasıl yapılır here:

Swipe Up Nasıl Yapılır? Instagram Hikayeye Link Ekleme

Swipe Up Nasıl Yapılır? Instagram Hikayeye Link Ekleme. Son güncelleme: 06 Eyl, 2021. 1 dakika okuma süresi. Instagram, gün geçtikçe popülerliğini arttırsa …

+ Read More Here

Source: webional.com

Date Published: 12/8/2022

View: 2902

Instagram’da Link Nasıl Eklenir? Swipe Up Nasıl Yapılır?

Instagram’da Link Nasıl Eklenir? Swipe Up Nasıl Yapılır? · 1.Instagram uygulamasını açın ve sola kaydırıp bir hikaye çekin. · paylaşmadan önce üst …

+ Read More

Source: www.inspofy.com

Date Published: 2/21/2022

View: 2246

Instagram Swipe Up Nasıl Yapılır? Instagram Swipe Up Nedir?

Instagram story’nizi açın ve buraya ilgili link’i ekleyin.Daha sonra story’nize ekleyeceğiniz görseli de bulup, ekleyiniz.Bundan sonraki aşamada …

+ Read More Here

Source: www.okuhaber.com

Date Published: 10/23/2022

View: 1961

Instagramda swipe up nasıl yapılır? – Masalaroku.gen.tr

2 Instagram link nasıl koyarım? 3 Instagramda Trendyol linki nasıl eklenir? 4 Instagramda link eklemek için …

+ View Here

Source: masalaroku.gen.tr

Date Published: 10/8/2021

View: 6392

İnstagramda Swipe Up Nasıl Yapılır? – PIZY

Sosyal medya üzerinden swipe up yapmak isteyen kişiler ilk olarak hikaye ekleme butonuna tıklamalıdır. Hikaye ile ilgili tüm işlemlerinizi …

+ View Here

Source: pizy.net

Date Published: 1/30/2021

View: 1596

Instagram’da Swipe Up Özelliği Kalkıyor – Clicks’us

Çeşitli kullanıcılarla denenen bu özellik, kullanıcıların hikayelerine link çıkartmaları ekleyebilmelerine olanak sağlıyor. Bir başka kullanıcı, …

+ View Here

Source: www.clicksus.com

Date Published: 8/29/2021

View: 4280

Instagramda swipe up nasil yapilir? – Yeniistiklal.gen.tr

? Instagram hikayesine link ekleme nasıl yapılır? Adım #1: Instagram mobil uygulamasını açın. Adım #2: Bir …

+ Read More

Source: yeniistiklal.gen.tr

Date Published: 5/30/2021

View: 4879

Instagram’da Link Nasıl Eklenir? Swipe Up Nasıl Yapılır?

Instagram’da Link Nasil Eklenir? Nasıl Yapılır swipe up?

Instagram hikaye bölümüne memnun kaldığınız ürünlerin Trendyol ve Hepsiburada bağlantılarını ekleyerek ek gelir sağlayabilirsiniz. Yukarı kaydırma ayrıntıları..

Son günlerde daha da yaygınlaşan yukarı kaydır özelliğini çoğunluklafluencerlar kullanmaktadır. Markaların, ürünlerin reklamını yapma amaçlı kullanılan, bağlantı verilerek satın almak için ürünün web sitesine yönlendirilen yukarı kaydır özelliğini ile milyonlarca fenomen bu yöntem ile gelir elde etmektedir.

Trendyol ünlü instagram hesapları ile anlaşma yaparak bu ürünleri ücretsiz olarak Instagram fenomenlerine gönderiyor. Gönderilen ürünleri hikayelerinde Paylaşan Influencerlar “Yukarı Kaydır (Swipe Up)” özelliği sayesinde kaydırma başına gelir elde ediyorlar.

Haydi Baslayalim!

Öncelikle link birakmanız için Instagram hesabınızı işletme hesabına çevirmeniz gerekiyor.

1. Instagram uygulamasını açın.

2.Sağ alt kısımdan profil fotoğrafınıza tıklayın.

3.Biyografi kısmının altında “Profili Düzenle” butonuna tıklayın.

4.Açılan sekmede alt kısımda “Profesyonel Hesaba Geçiş Yap” seçeneğine tıklayın.

5.Bu alandan sonra ilgili kategorinizi seçip geçiş işlemlerinizi tamamlayın.

Şimdi bir İşletme (Profesyonel) hesabına sahipsiniz.

Şimdiki yapacağımız işlem Instagram hesabınızın takipçi sayısını arttırmak. Link bırakabilmeniz için at least 10,000 takipçiye sahip olmanız gerekiyor. Bu yüzden öncelikle takipçi sayımızı yükseltme için ücretli takipçi satın alacağız. Eğer yeteri kadar takipçiniz varsa bu adımı atlayın.

Instagram Takipçi Paketlerine buradan ulaşın.

Açılan sayfada paketler kısmından 10,000 Takipçi paketini satın alın. Yükleme işlemi biraz zaman alacaktır. Takipçileriniz yüklendikten sonra hikayelerinizde link birakma özelliği aktif olacaktır.

Şimdi hikayelerinizde link paylaşmayı gösterelim.

1.Instagram uygulamasını açın ve sola kaydırıp bir hikaye çekin.

2.Hikayenizi paylaşmadan önce üst kısımda bir bağlantı(zincir ikonu) çıkacaktır. Bu ikona tıklayın ve bağlantınızı ekleyin.

Tebrikler artık hikayelerinizde link birakabiliyorsunuz.

Bol kazançlar.

Inspofy Ekibi

Instagram Swipe Up Nasıl Yapılır? Instagram Swipe Up Nedir?

Instagram swipe up nasıl yapılır diye merak ettiğimizde, öncelikle ‘swipe up’ sözcüğünün anlamını çözmek gereklidir. Swipe up, yukarı kaldırmak demektir. Teknoloji dilinde, telefonu yukarı kaldırmak anlamını almıştır.

Instagram’da da Türkçe olarak ‘yukarı kaydır özelliği’ olarak geçen bu uygulama, özellikle 10,000 ve üstü takipçisi olanlar tarafından kullanılır. Reklam yapmak, ürün tanıtmak, takipçi çoğaltmak gibi unsurlar için bu alan kullanılmaktadır. Markalar, instagram takipçilerinin büyük bir gelir sağlayacağının farkındadır.

Böylelikle, “Influencer” kavramı ortaya çıkmıştır. Influencers, etkileyen anlamına gelmektedir ve bir topluluğa hitap eder. Bu kişi bir ürün kullanır, ardından bununla ilgili hedef kitleye bilgi verir.

Geçmişte de karizmatik bazı rol modeler (Che Guevara, Fidel Castro, Mustafa Kemal Atatürk, Emma Goldman vd.) vardır, bunlar da bir nevi ‘influencer’dırlar. Günümüzde de, Mark Zuckerberg, Elon Musk, Bill Gates gibi isimler de 21. yüzyılın yön göstericileridirler. Bu anlamda, “influencer” kimine göre doğru bir şey, kimine göre de yanlış bir şey yapıyor olabilir. Bu bir reklam seruvenidir. İşte o noktada, swipe up denilen durum meydana çıkar.

Nedir swipe up?

Swipe up, yukarı kaldır olarak geçen bir özellik olup, aslen çok takipçili, reklam alan instagram sayfalarına yönelik bir yapılanmadır. Instagram üstünden internet sitenize gönderme yapabilmeniz için, size üç seçenek sunulmaktadır.

Birinci seçenek, özgeçmiş bölümünüzdeki internet sitesi alanını doldurabilirsiniz. İkinci seçenek olarak, instagram hikayenize internet sitesi link’i verebilirsiniz. Son seçenek olarak da, IGTV iletilerinin açıklama kısmına bir link koyup, sayfayı oraya yönlendirebilirsiniz.

Swipe up kapsamında, instagram hikayesime link eklemek için, 10,000 takipçiyi geçmiş olmanız gereklidir.

Instagram Swipe Up Hikayeye Link Ekleme Nasıl Yapılır?

Swipe up yapmak çok kolay değildir on Instagram. Bunun için bazi koşulları uygulamanız gerekmektedir. Bunlar aşağıda şu şekilde verilmiştir:

Instagram story’nizi açın ve buraya ilgili link’i ekleyin.Daha sonra story’nize ekleyeceğiniz görseli de bulup, ekleyiniz.Bundan sonraki aşamada sağ köşede, iç içe geçmiş ataç şeklinde bağlantı işareti görülecektir.Bu bağlantı işaretine basılıp, ardından içindeki boşluğa link kopyalanır .Bundan sonra, swipe up özelliği devreye girer. Hikayeniz actif duruma geçer.

Instagram Swipe Up Yaparken Nelere Dikkat Edilir?

Instagram’da swipe up özelliğini kullanabilmek adına, bazı imtiyazlara sahip olmanız şarttır. Öncelikle, hesabınız belli bir takipçi sayısını geçmelidir, mavi tık almış güvenli bir sayfa olması tercih sebebidir, hiç olmadı telefon numaranız ve elektronik adresiniz bulunmalıdır. Ayrıca, Facebook bağlantınız da bir işletme özelliği göstermelidir.

Takipçi satın alıp, kişi sayısını çoğaltmanız da bazen sorun çıkartabilir. Onun yerine doğal yolları kullanmak daha güvenli ve işlevsel olacaktır.

Instagram swipe up nasıl yapılır denildiğinde, önce takipçi şartlarını ve güvenli hesap özelliklerini harekete geçirmeli; ardından, bu özelliği kullanmalısınız.

Instagram Hikâyesine Link Ekleme Nasıl Yapılır?

Uzun zamandır az takipçili hesapların imrenerek baktığı Instagram hikayesine link ekleme özelliği artık herkese açık. Yani takipçi sayınız kaç olursa olsun artık Instagram hikayelerinize Link Stickers ile bağlantı ekleyebilirsiniz. Instagram hikayesine link ekleme nasıl yapılır adım adım tüm detaylarıyla anlattık.

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından biri olan Instagram, görsel ağırlıklı bir arayüze sahip olduğu için paylaşımlara bağlantı eklenmiyor, yalnızca hikayelerde bağlantı paylaşılıyor. Üstelik Instagram hikayesine link ekleme özelliği yalnızca çok takipçili hesaplar tarafından kullanılabilen bir özellikti. Artık değil. Artık herkes Instagram hikayesine link ekleyebilecek.

Link Stickers adı verilen özellik sayesinde yukarı kaydır sistemi ortadan kalktı ve takipçi sayısı kaç olursa olsun kullanıcıların Instagram hikayelerine link eklemelerinin önü açıldı. Yani artık üstünüzdeki montu beğenenler için alışveriş sitesinin linkini paylaşarak mini influencer gibi hissedebilirsiniz. Instagram hikayesine link ekleme nasıl yapılır gelin biraz daha yakından görelim.

Instagram hikayesine link ekleme nasıl yapılır?

Step #1: Instagram mobile uygulamasını açın.

Instagram mobile uygulamasını açın. Step #2: Bir hikaye oluşturun.

Bir hikaye oluşturun. Step #3: Ekranı yukarı kaydırın.

Ekranı yukarı kaydırın. Step #4: Bağlantı stickerına dokunun.

Bağlantı stickerına dokunun. Step #5: Hikayenize eklemek istediğiniz bağlantıyı girin.

Hikayenize eklemek istediğiniz bağlantıyı girin. Step #6: Stickerı konumlandırın.

Stickerı konumlandırın. Step #7: Hikayenizi paylaşın.

Hikayenizi paylaşın. Step #8: Instagram hikayesine link ekleme işlemi tamamlandı.

Step #1: Instagram mobile uygulamasını açın:

Instagram masaüstü versiyonu üzerinden gönderi paylaşım özelliği sunulmuş olsa da hikaye paylaşımı için hala Instagram mobil uygulamasını kullanmanız gerekiyor. Instagram mobil uygulamasını App Store ya da Google Play Store gibi bir uygulama mağazası üzerinden iOS ya da Android işletim sistemine sahip mobil cihazınıza indirdikten sonra hesap bilgilerinizle giriş yaparak kullanabilirsiniz.

Step #2: Bir hikaye oluşturun:

Instagram mobil uygulamasını açtıktan sonra profil resminiz üzerindeki artı butonuna dokunabilir ya da ana sayfadayken ekranı sağa kaydırarak hikaye ekranını açabilirsiniz. Hikaye ekranı üzerinden yeni bir fotoğraf çekerek ya da galerinizdeki bir görseli paylaşarak Instagram hikayenizi oluşturabilirsiniz.

Step #3: Ekranı yukarı kaydırın:

Bunlardan baziları ekranın sağ üst köşesinde konumlandırılmışken bazılarına ulaşmak için ekranı yukarırımal kay. Instagram hikayesine link ekleme stickerına ulaşmak için de ekranı yukarı kaydırmanız gerekiyor.

Step #4: Bağlantı stickerına dokunun:

Instagram hikayenizi özelleştirmek için ekranı yukarı kaydırdığınız zaman karşınıza Konum, Bahset, Sen de Ekle, Sorular, GIF, Müzik, Anket gibi pek çok farklı seçenek çıkacak. Instagram hikayenize link eklemek için Bağlantı stickerına dokunmalısınız.

Step #5: Hikayenize eklemek istediğiniz bağlantıyı girin:

Bağlantı stickerına dokunduğunuz zaman karşınıza URL yani link ekleme ekranı çıkacak. Bu alana daha önce kopyalamış olduğunuz bir bağlantıyı yapıştırabilir ya da klavyeniz üzerinden elle bir bağlantı girebilirsiniz.

Step #6: Stickerı konumlandırın:

URL ekranından hikayenize eklemek istediğiniz bağlantıyı girdikten sonra Bitti butonuna dokunun ve karşınıza bağlantı stickerı çıksın. Bu stickera dokunarak renk seçimi yapabilir, boyutunu ayarlayabilir ve sürükleyerek konumlandırabilirsiniz.

Step #7: Hikayenizi paylaşın:

Hikayenize eklemek istediğiniz bağlantı stickerını oluşturductan ve konumlandırdıktan sonra artık hikayenizi paylaşmaya hazırsınız. Hikayenizi ister tüm takipçilerinizle paylaşın, ister yalnızca yakın arkadaşlarınızla paylaşın, isterseniz de yalnızca bir takipçinizle özel olarak paylaşın. Islem Tamam.

Instagram hikayesine link ekleme hakkında bilmeniz gerekenler:

Bir Instagram hikayesine birden fazla bağlantı stickerı ekleyemezsiniz.

Bağlantı sitcikerlı hikaye paylaşımı konusunda herhangi bir sınır yok.

Hikayenizdeki stickera dokunan herkes Instagram arayüzü üzerinde bu bağlantıya ulaşabilir.

Hikaye bağlantınıza mutlaka geçerli ve kullanılmakta olan bir URL eklemelisiniz.

Paylaştığınız bağlantıların Instagram topluluk kurallarına uygun olduğundan emin olun.

Instagram hikayelerindeki bağlantılar güvenli mi?

Hiç belli olmaz. Eskiden belirli sayıda takipçisi olan, görece güvenilir hesaplar bağlantı paylaşabiliyordu. Artık isteyen her Instagram kullanıcısı hikayesinde bağlantı paylaşabildiği için bu konuda herhangi bir kontrol mekanizması yok. Yani karşınıza çıkan bağlantı virüslü de olabilir, hesabınızı da ele geçirebilir.

Bu konuda kendini ispatlamış içerik üreticileri bu bağlantılar üzerinden sizi içeriklerine ya da sponsorlara yönlendirir. Bu konuda bir sorun yok. Ancak ne olduğu tam olarak belli olmayan bir hesabın paylaştığı bağlantılara dokunmanız pek de önerilmiyor. Internet dünyasının bir numaralı güvenlik kuralı burada da geçerli; herkese güvenmeyin.

Instagram hikayesine link ekleme nasıl yapılır sorusunu yanıtladık ve bu işlemi nasıl yapabileceğinizi adım adım tüm detaylarıyla anlattık. Sosyal medya platformları her geçen gün yeni özellikler sunarak çok daha keyifli bir kullanım deneyimi sunmayı amaçlıyorlar ancak güvenlik konusunda her zaman aynı hassasiyeti göstermiyorlar. Bu nedenle her zaman dikkatli olmakta yarar var.

Related searches to instagram swipe up nasıl yapılır

Information related to the topic instagram swipe up nasıl yapılır

Here are the search results of the thread instagram swipe up nasıl yapılır from Bing. You can read more if you want.


You have just come across an article on the topic instagram swipe up nasıl yapılır. If you found this article useful, please share it. Thank you very much.

Leave a Comment